Matkakorvausohjeet

Matkojen ja kulujen korvaaminen Vihreissä nuorissa

Tutustu ohjeisiin huolella ennen kulun syntyä.
Mikäli sinulla herää jotain kysyttävää, lisätietoja antaa pääsihteeri.

POIKKEUSOHJE 12.3.->

Vihreiden nuorten kaikki kokoukset ja tapahtumat ovat peruttuja korona-viruksen levittämisen ehkäisyn takia 12.3. alkaen ainakin pääiäiseen asti. Korvaamme kaikki viimeistään 12.3. klo. 15 ostetut liput normaalisti, kunhan kulukorvaushakemuksessa lukee syy (koronan takia perutettu tapahtuma) sekä lipuissa/kuiteissa lukee ostopäivämäärä ja -aika. Emme korvaa sen jälkeen ostettuja lippuja mihinkään, myöskään pääsiäisen jälkeisiin tapahtumiin. 

MATKOJEN KORVAAMINEN VIHREISSÄ NUORISSA
Matkakorvauksia voi hakea Vihreiden nuorten tapahtumista, mikäli matkakulut ovat muuten este osallistumiselle. Osta itse liput normaalisti ja säästä kuitit (sähköiset kuitit on kätevimpiä). Matkakorvausten saaminen edellyttää osallistumista 75% ohjelmasta sekä sitä, että korvauksen hakee yhden kuukauden kuluessa tapahtumasta tai tapahtumakohtaisen aikarajan puitteissa, näiden ohjeiden mukaisesti. Luethan aina huolellisesti tapahtumaa koskevan osallistujakirjeen, jossa aikarajasta kerrotaan.

MITÄ MATKOJA VIHREÄT NUORET KORVAA?
Vihreät nuoret korvaa matkakuluja ainoastaan:

 • Halvimman julkisen liikenteen vaihtoehdon mukaan asuinpaikkakunnaltasi kotimaasta. Olethan siis lippujen ostamisen suhteen ajoissa liikkeellä. Jos esimerkiksi asut Salossa ja tapahtuma jonne saavut on Helsingissä, mutta tulet jostain syystä Turusta, voit hakea korvausta vain Salo-Helsinki -välisen matkan arvosta. Jos matkustat kalliimmalla vaihtoehdolla, voit hakea korvausta ainoastaan halvimman matkan summan edestä. Mainitse lisätieto-kentässä miksi haettava summa on eri kuin lippujen summa. Matkoja ulkomailta ei korvata. Poikkeustapauksissa näihin voi saada korvauksen pääsihteerin päätöksellä, mutta tästä pitää neuvotella ennen tapahtumaa ja kulun syntyä.
 • Vihreät nuoret ei lähtökohtaisesti korvaa kotimaan lentomatkoja tai kilometrikorvauksia autolla kulkemisesta. Lentomatkoja ei korvata ekologisista syistä. Automatkan korvaamiseen ehtona on ainakin, että paikalle ei pääse julkisella kulkuneuvolla.

NÄIN HAET MATKAKORVAUSTA:
Vuoden 2020 alusta lähtien matkakorvauksia voi hakea ainoastaan sähköisesti alla olevilla ohjeilla.

 1. Kirjoita sähköpostiviestiin seuraavat asiat:
  Nimi
  Selite (mistä-mihin & matkan syy eli tapahtuman nimi)
  Summa
  Tilinumero (IBAN-muodossa)
 2. Lisää kuitit
  Lataa sähköiset kuitit pdf-muodossa (ei upotettuina kuvina) viestin liitteiksi.Tarkasta huolellisesti, että tilinumero on kirjattu oikein ja että kaikki kuitit ovat liitteenä.
 3. Lähetä viesti
  osoitteeseen paasihteeri@vihreatnuoret.fi. Kirjoitathan otsikoksi Matka- tai kulukorvaus sekä oma nimesi.

HUOMIOITA:

 • Lippujen tulee olla PDF-muodossa. Kannattaa siis suosia sähköisiä lippuja! Mikäli joudut ottamaan valokuvan paperilipusta, ota se hyvässä valossa vasten valkoista alustaa niin, että lippu on suorassa eikä kuvassa näy muuta kuin lippu. Rajaa kuva hyvin ja tarkista, että se on selkeä.
 • Vain yhden tapahtuman matka (meno-paluu) per lasku, älä siis yhdistä eri tapahtumien matkakuluja samalle matkalaskulle (ellei tästä ole erikseen sovittu).
 • Lataa kaikki lähetettävät tiedostot sähköpostin liitteeksi, älä siis upota kuvia viestikenttään.
 • Huomaa, että matkakorvauksia voi hakea yhden kuukauden ajan tapahtuman ajankohdasta (ellei toisin ole mainittu). Myöhässä tulleita matkakorvaushakemuksia ei huomioida!

Mikäli sinulla on kysyttävää matkojen korvaamisesta, voit olla yhteydessä pääsihteeriin: paasihteeri@vihreatnuoret.fi